Stefan Ingves har ännu en gång uttalat sig kring Bitcoin, nu på frågan om man kan betrakta Bitcoin som pengar? Ingves har sagt samma sak i många år, här t.e.x år 2017. Och nu har han gjort det igen, senast i SVT:s nyheter, där man gärna låter bankchefer uttala sig oemotsagt.

– Det är som att investera i frimärken, säger Ingves till SVT:s reporter – som inte har någon motfråga. Kanske man skulle ifrågasätta Ingves kunskap om frimärken? 

Här ser du experten Stefan Ingves uttala sig om Bitcoin.

Frimärken är visserligen inte decentraliserade, och de kan inte heller skickas över en kommunikationsledning, om och om igen. Frimärken kasseras efter att ha stämplats, oftast. Men annars är de väl rätt lika, bitcoin och frimärken. Ja, förutom att det är svårt att dela upp ett frimärke i 100 miljoner små bitar som man kan kalla satoshis.

Men du som hade undrat kring frågan kan nu sluta fundera på saken. Ingves vet ju bäst, efter alla år på Riksbanken. Riksbanken har väl koll? Titta t.ex. på hur de förutspått att ekonomin (reporäntan) ska utvecklas framöver:

Riksbankens framtidsprognoser.

Här ser man att Riksbanken har haft fel. Inte bara en gång, utan alla gånger de uttalat sig om vad de tror om framtiden vad gäller repo-räntan, under de senaste tio åren.

Men självklart har de inte fel när de uttalar sig om Bitcoin. Självklart. Bitcoin är precis som frimärken.

Och om någon frågar dig ifall du tjänat några pengar på Bitcoin kan du säga att Bitcoin inte är pengar. Det vet alla.

KOMNTATORN jobbar på NYTTidags kåserande avdelning. Läs fler av hens insikter här.