Svenska Energiflyktingar På Väg till Thailand

Allt fler hakar nu på den nya trenden att bli elprisflykting. Man kyler av sitt hus under vintern och tar ett subventionerat koldioxidplan till Thailand istället.

NYTTidag var på plats på Arlanda imorse, där ruljangsen var i full gång. Mängder av svenska energiflyktingar köade för att försöka fly från de svenska elpriserna.

– Det är ju så dyrt hemma så så jag flyger nånstans där det är fattigt, sa Efva af Aas från Danderyd till NYTTidag. Villan, särskilt poolen, drar så mycket el så du förstår inte. För att inte tala om vinkällaren.

Byter elsubvention mot flygsubvention

Efva Af Aas tycker det är bra att regeringen ger skattepengar särskilt till villaägare.

De arbetande skattebetalarna subventionerar ju redan flygbränslet. VD:ar och influencers måste kunna flyga billigt närhelst de vill.

Lidingö-bon Evfa hänger gärna på prisjämförelsesajter.
”Det känns inte bra så nu drar vi till Koh Samui”, säger Evfa af Aas i Lidingö.

Efva har räknat på hur mycket pengar staten kan tänkas vilja bidra med till spakällarens uppvärmning i vinter, men menar att det ändå blir långt billigare att betala de redan subventionerade flygbiljetterna till Thailand än att betala elräkningen hemma.

– Vi hängde ju på elprisjämförelsesajter nästan varje kväll innan vi slog till, säger Efva. När vi såg elprisrabatten som Apollo infört kunde vi inte låta bli att slå till. Särskilt nu när cannabis är lagligt där.

-Och så slipper man ju gängskjutningarna, flikar kompisen Bocki Joi in.

Resebolaget Apollo införde elprisrabatt på flyget i torsdags. Flyget har tack och lov fortfarande fördelar jämfört med tåg och båt.
– Ja, vi har ju skattefritt bränsle, tacka regeringen för det, säger Bryne Brynolfsson, 48, som jobbar som vänskapskonsult på SAS.

KOMNTATORN jobbar på NYTTidags kåserande avdelning. Läs fler av KOMNTATORNs insikter här.


Publicerat

i

av